Radio TV Komušina

ZVANIČNO ODUSTAO Novak ne brani trofej u Majamiju, izvinio se navijačima

Mart 20, 2017
ZVANIČNO ODUSTAO Novak ne brani trofej u Majamiju, izvinio se navijačima

Novak Đoković je i zvanično odustao od predstojećeg Mastersa 1000 u Majamiju, turnira koji je osvajao u prethodne tri godine, ukupno šest puta.

Organizator turnira na Floridi je objavio da srpski as ne može da brani trofej.

“Novak Đoković je bio prisiljen da se povuče zbog lakta povrede. Želimo brz oporavak našem šampionu”, piše u poruci na Tviteru.

I naš as se oglasio putem društvene mreže.

“Izvinjavam se mojim fanovima i svima koji su kupili ulaznice da gledaju kako igram na Majami openu. Na žalost, povređen sam i ne mogu da se takmičim”, napisao je Nole na Tviteru.

Đoković je naveo da se povreda lakta koju vuče već mesecima prošle nedelje pogoršala do te mere da ga je doktor savetovao da napravi pauzu.

– Učiniću sve što je u mojoj moći da se što pre oporavim, ali, na žalost, neću moći da se borim za odbranu titule u Majamiju – istakao je Đoković.

Novak je dodao da ponekad najbolnije poraze u sportu zada baš telo, a ne protivnik.

– Uvek sam se trudio da brinem o svom telu i kroz karijeru me stvarno nisu pratile velike povrede i problemi. Ali, izgleda da sada moje telo pokazuje posledice svih ovih godina ludog tempa i fizičkih napora koje sam imao. Jako sam zahvalan za svu podršku koju dobijam od vas. Hvala što ste uz mene – poručio je srpski as, koji se vratio u Evropu gde će nastaviti sa detaljnim ispitivanjima stepena ozbiljnosti povrede.

Đoković je, podsećamo, vlasnik šest titula u Majamiju, koliko ima još samo Andre Agasi. Prošle godine u finalu Novak je pobedio Nišikorija 6:3, 6:3.

Na ovom Mastersu serije 1000 neće igrati ni prvi teniser sveta Endi Marej, koji je takođe otkazao zbog povrede lakta.

Lajkajte ovu objavu? Podijelite je!

Leave A Response